MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Omaishoitajan jaksaminen

Omaishoitajat ansaitsevat palkkionkorotuksen!

Vantaalla budjettineuvotteluissa saatiin miljoonan euron lisämääräraha kotona asumisen edellytysten parantamiseen. Omaishoidontuki oli oleellinen osa tätä ratkaisua ja se oli kirjattu päätökseen. Omaishoidontuen määrää ei kuitenkaan nostettu senttiäkään.

Virkamiesperustelu oli mielenkiintoinen.  Omaishoitajat eivät kuulemma tutkimuksen mukaan tarvitse rahaa vaan palveluja. Siksi tämä raha kohdistettiin pääasiassa tukipalveluihin ja kotikuntoutukseen sekä omaishoitajien määrän nostamiseen.

Oli kerran pieni poika

Oli kerran, ja yhä on, pieni poika, jonka kanssa kaikki ei mennyt niin kuin kuopustaan odottavat äiti ja isä uskoivat ja toivoivat, niin kuin jokainen äiti ja isä uskoo ja toivoo. Poika syntyi ja kasvoi, vähitellen huomattiin, että lapsi ei sovi muottiin.

Omaishoitajien toimenkuva, työ, velvollisuus, vaiko orjuus

Omaishoitajuus tulisi rinnastaa palkkatyöhön lomaoikeuksineen, työterveyshuoltoineen, sekä kunnollisella korvauksella, mitä voisi sanoa palkaksi. Yhteiskunta välttyy suurelta menoerältä omaishoitajien kustannuksella, mutta tehtyä työtä ei kuitenkaan arvosteta. Monille työaika on 24 tuntia vuorokaudessa seitsemän päivää viikossa ja lomat jäävät pitämättä. Läheinen sukulaisuus hoitajan ja hoidettavan välillä on yhteydessä siihen, etteivät omaishoitajat vaadi  korvausta tekemästään työstä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä