*

MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Omaishoitajat

Omaishoitajat tuovat 40 miljoonan euron säästöt Vantaalle!

Vantaan omaishoitajat säästävät 40 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja vuodessa. Jos heitä ei olisi, niin veroprosentti pitäisi nostaa nykyiseltä tasolta 19 tasolle 20 %. Mikään muu ihmisryhmä ei tuo Vantaalle tällaisia säästöjä.

Omaishoitajien työmäärä on suurempi kuin koko Vantaan terveysalan hoitohenkilökunnan tekemä työ. Väestön ikääntymisen johdosta omaishoitajia tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessa yhä enemmän, jos aiomme säilyttää taloutemme tasapainon.

Vielä kerran omaishoitajien Helsingistä

Helsingin kaupungin kiristettyä omaishoitajien kriteereitä, on kaupungissa virinnyt vilkas keskustelu sekä aiheesta että itse prosessista poliitikkojen keskuudessa. On ollut ilo huomata, että varsin monet poliittiset ryhmät ovat asian suhteen hyvin samoilla linjoilla kuin Perussuomalaiset. Kirjoitin aiheesta 13.2.2017 sen jälkeen kun eräs asioita tarkoin seuraava omaishoitaja oli minulle toimittanut materiaalia ja kysymyksen, ”voiko tämä todella mennä näin?”.

Omaishoitajien kylmä Helsinki

Sipilän hallitus sai viimein Perussuomalaisten yhden lempilapsen omaishoitolain parannuksen siten, että uusi laki tuli voimaan 1.7.2016. Lain ehkä suurin saavutus oli se, että kaikille omaishoitajille taataan vähintään 2 vapaapäivää kuukautta kohden. Se oli hieno saavutus ja itse asiassa omaishoitohan on yksi hallituksen kärkihankkeistakin.

Vaan mitä tapahtui Helsingissä? Jussi Pajusen esittelemässä talousarviossa vuodelle 2017 sanotaan:

Omaishoitajat ansaitsevat palkkionkorotuksen!

Vantaalla budjettineuvotteluissa saatiin miljoonan euron lisämääräraha kotona asumisen edellytysten parantamiseen. Omaishoidontuki oli oleellinen osa tätä ratkaisua ja se oli kirjattu päätökseen. Omaishoidontuen määrää ei kuitenkaan nostettu senttiäkään.

Virkamiesperustelu oli mielenkiintoinen.  Omaishoitajat eivät kuulemma tutkimuksen mukaan tarvitse rahaa vaan palveluja. Siksi tämä raha kohdistettiin pääasiassa tukipalveluihin ja kotikuntoutukseen sekä omaishoitajien määrän nostamiseen.

Vantaa leikkaa omaishoitajilta ja panostaa rahat maahanmuuttajapalveluihin?

Miksi Vantaa leikkaa omaishoitajilta ja panostaa rahat maahanmuuttajapalveluihin?

Vantaalaiset sopimusomaishoitajat tuovat Vantaalle yli 10 miljoonan euron säästön vuodessa. Kaikkiaan omaishoitajien tekemä työmäärä vastaa yli 1000 työntekijän panosta.  Valtaosa omaishoitajista tekee tätä arvokasta ja inhimillistä työtä ilman mitään palkkioita. Mitä tekee Vantaa? Rankaisee heitä.

Nettikeskustelijat eivät ehdi paheksua omaishoitajien ja ikäihmisten kohtelua

Puheenvuorossa ja muissa nettikeskustelupalstoissa ollaan niin huolissaan ihmisistä, jotka rakensivat sellaisen maan josta on sanottu, että on lottovoitto syntyä sinne. Että aina kun pitää näyttää kaapin paikka maahanmuuttajille, ikääntyneet ja eläkeläiset muistetaan.

Demareilla pallo hukassa. Joukkopako perussuomalaisiin.

Vanhan sanonnan mukaisesti "pallo on hukassa", jos ei tiedetä mitä pitää tehdä. Tämä pätee nyt erityisen hyvin demareihin. He eivät ymmärrä miksi puolueen kannatus sakkaa ja miten puoluetta pitäisi uudistaa.

Toivottomassa tilanteessa keskitytään vain perussuomalaisten arvostelemiseen.

Demarikansanedustaja Anneli Kiljunen toteaa Ylen haastattelussa näin: "Meidän puolueen tavoitteet tälle kaudelle eivät ole millään tavalla kirkastuneet. Ei meille itsellemme eikä sitä kautta tietenkään kansalaisille."

Vanhustenhoidon kriisi on estettävä ja palvelujen laatu turvattava

Kunnat ovat purkaneet laitoshoitoa ja laittaneett vanhuksia kotihoitoon. Tämä on tapahtunut ilman, että kotihoitoon olisi lisätty resursseja. Vanhusten kiistaton oikeus elämäntilanteen edellyttämään hyvätasoiseen hoivaan ja hoitoon ei toteudu.

Wannabe omaishoitaja

”Itkevä, uhriutuva Perussuomalainen,  yrittää vain Omaishoitaja-tittelillä kerätä ääniä”. Siinä muutamia kommentteja lehtiartikkelin alta koskien vaalipiirilautakunnan päätöstä evätä minulta omaishoitajan tittelin käyttäminen virallisissa vaalilistoissa.

Vaalilautakunta syrjii - märkä rätti omaishoitajien kasvoille

LEHDISTÖTIEDOTE

Helsinki 19.3.2015

Julkaisuvapaa: Heti

 

PS: n Rantanen;

Vaalilautakunta syrjii Perussuomalaista ehdokasta – märkä rätti omaishoitajien kasvoille

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä