MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtiopäivien avajaiset

Minäkin ruodin Presidentti Niinistön puheen valtiopäivien avajaisissa 3.2.2016

Luin puheen nyt myöhässä, kun irrottauduin välillä maailman menosta ja nautin Sevillan puistoista ja nähtävyyksistä. Parturissa en käynyt.

Neljännesmiljoona kuollutta ja lisää tulee

Osaammeko nähdä oikeissa mittasuhteissa sen pahuuden, jota silmiemme edessä harjoitetaan Syyriassa? Venäjän ilmavoimat ovat tehneet viime kuukausina satoja pommituslentoja pääasiassa maan demokraattisen opposition hallinnassa oleviin asutuskeskuksiin. Puolustautumiskeinojen puuttuessa kyse on yksipuolisesta teurastuksesta, jonka seurauksena suuri määrä naisia, miehiä, lapsia ja vanhuksia menettää henkensä joka päivä. Lisää uhreja tulee saarretuissa asutuskeskuksissa elävien ihmisten kuollessa nälkään, janoon ja sairauksiin.

Neljännesmiljoona kuollutta ja lisää tulee

Osaammeko nähdä oikeissa mittasuhteissa sen pahuuden, jota silmiemme harjoitetaan Syyriassa? Venäjän ilmavoimat ovat tehneet viime kuukausina satoja pommituslentoja pääasiassa maan demokraattisen opposition hallinnassa oleviin asutuskeskuksiin. Puolustautumiskeinojen puuttuessa kyse on yksipuolisesta teurastuksesta, jonka seurauksena suuri määrä naisia, miehiä, lapsia ja vanhuksia menettää henkensä joka päivä. Lisää uhreja tulee saarretuissa asutuskeskuksissa elävien ihmisten kuollessa nälkään, janoon ja sairauksiin.

Konflikteja kerjäämään

Presidenttiä on ylistetty siitä, että hän on hylännyt "sinisilmäisyyden" ja etsii keinoja pysäyttää "kansainvaellus", joka hänen mielestään uhkaa romuttaa arvojärjestelmäämme..(?)

Tässä taustalla on pakko olla ajattelutapa, että tulijat eivät koe "oikeaa uhkaa" - mutta presidentti jättää määrittelemättä, mikä se oikea, riittävä uhka nyt on. Jos on uhattu tappaa, ei varmaankaan riitä. Vielä vähemmän riittää se, jos tulija on todennut lähtöalueensa tilanteen muuten vaan niin toivottamaksi, ettei siellä voi elää. 

Presidentin puhe

Äskeinen presidentin puhe valtiopäivien avajaisissa koski valtaosaltaan hallitsematonta maahanmuuttoa Suomeen ja Eurooppaan.

Presidentin mielestä tämä on tämän hetken pahin ongelma. Enää voida pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksista.

EU olisi tunnustettava tämä tosiasia. On löydettävä yhteiset ratkaisut joilla kuitenkin hädänalaisimpia pakolaisia autetaan.

Presidentti ei kuitenkaan kiinnittänyt  huomiota siihen, että miljoona Eurooppaan tulija  ovat rikollisliigojen bisneksen valitsemia henkilöitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä