MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan menneisyys ja tulevaisuus

Entä jos...

Entä jos eläisimme maailmassa, jossa ykkössijalle nostettaisiin kansalaisten oikeuksien kunnioittaminen. Maailmassa, jossa jokaisen lapsen katsottaisiin syntyperästä ja kansallisuudesta riippumatta olevan oikeutettu riittävään hoivaan ja elämisen perusvalmiudet antavaan koulutukseen.

Jossa aikuiset voisivat vapaasti päättää asuinpaikastaan ja elantonsa hankkimistavoista ja jossa muut pitäisivät heistä huolen silloin, kun he eivät itse siihen kykene. Ja jossa jokaisella olisi oikeus hallita suvereenisti omaisuuttaan.

Putkiaivoisuuden kuolemankenttä ja uusi talouden renessanssi

Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan viestinnän professori Anu Kantola kirjoittaa Helsingin Sanomissa siitä, että USA:ssa menestyvät johtajat ovat ajattelutavaltaan samankataisia kuin antiikin, renessanssin tai valistuksen ajan ajattelijat.

Tässä olisi hyvä selitys sille, miksi suomalaiset yritykset eivät ole menestyneet kovin hyvin uudessa verkottuneessa maailmassa.

Humanistinen ajattelu on johtajien keskuudessa harvinaista

Tulevaisuusvaliokunnan Venäjä-dezavuu

Marraskuun iloksi kansalaiset saivat tänään tutustua eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan uuteen Venäjä-monisteeseen.  Kyseinen valiokunta ei ole se kaikkein painavin agora eivätkä siellä toimi parlamenttimme terävimmät kynät tai heilu ne vaikutusvaltaisimmat banaanitertut. Siitä huolimatta se on itsepintaisen ahkerasti paneutunut vuodesta toiseen myös Venäjän skenaarioihin.

Yleensä näiden aikaisempien Venäjä-mietintöjen ns. tieteellinen pohja ei ole ollut sanottava.  Se johtunee siitä, että toimeksiantajat tai skribentit ovat olleet ns. vaiheessa.

Sotahullu EU

 Ukrainassa käydään parhaillaan sotaa, jossa selkeinä osapuolina ovat Venäjä, Ukraina, USA ja EU.  Kyseessä on maailman ensimmäinen taloussota, jossa suurin osa taisteluista käydään osapuolten taloutta lamauttavin keinoin. Pitkittyessään ja mutkistuessaan erilaiset kiellot ja pakotteet ajavat kaikkien sodan osapuolten talouden kymmeniä vuosia sitten vallinneelle tasolle. Voittajiksi jäävät sotaan sotkeutumattomat Aasian maat, ja  korjaavat näin sodan hedelmät.

Gotterdammerung ja tähtipoikien aika

Euroopan neljäs valtakunta alkaa viettämään viimeistä jouluaan. Nibelungin houkutus on ajanut joulun viehätyksen ohi, niinpä lankoihinsa sotkeutuneet nornat ennustelevat valoisaa tulevaisuutta Siegfriedille ja BrÜnhildelle Valhallassa. Hagen juonii kuitenkin Siegfriedin syöksemistä vallasta ja Nibelungin rajatonta valtaa itselleen. Sen kirous on kuitenkin kantajansa ikuinen kuolema ja valtakunnan tuho.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä