MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta kehitysvammaisuus

Vammaisten oikeuksien toimeenpanossa on parantamisen varaa

Hyvää kansainvälistä vammaisten päivää!

Yhdenvertaisuus on yksi päävaaliteemoistani näissä eduskuntavaaleissa, yhdessä feminismin ja kansainvälisyyden kanssa. Nämä kolme linkittyvätkin yhteen erittäin luontevasti.

ΚΗΦΑΑΜΕΑ - rakkaudella rakennettu talo

Vietin viime viikon lomailemassa Kreetalla Haniassa. Loma sisälsi luonnollisesti loman perusperiaatteet eli aurinkoa, ystäviä ja hyvää ruokaa mutta myös vapaaehtoistyötä kodittomien koirien hyväksi. Paras osa viikosta tällä kertaa tapahtui kuitenkin, kun pääsin vierailemaan Kifaameassa eli vammaisten lasten päivähoito- ja opetusyksikössä.

Kurikka-rumpalille polkupyörä vangeilta

Suomen eurovisio-ylpeys, Pertti Kurikan Nimipäivät –yhtye (PKN) teki viime viikolla vankilakeikkoja. Äijät kävivät myös Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan keikasta voi lukea vaikka täältä:

http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/284987-palauttakaa-meidan-pyorat

Oleellista on, että marginaaliryhmät tapasivat toisensa. Yhteiskunta ei päästä vankia eikä vammaista helpolla. Jokainen saa miettiä miksei marginaalissa eläviä kelpuuteta yhteiskuntaan.

Kehitysvammalain hirvittävä pykälä §42!

Tou­ko­kuu 2010

O­lin kir­joit­ta­nut blo­gin tou­ko­kuus­sa 2010.

Py­kä­lä 42§ pois he­ti ke­hi­tys­vam­ma­lais­ta!
26.5.2010 11:55 Vi­o­la Heis­to­nen

Vammaisten ihmisoikeuksien turvaaminen hallitusohjelmaan

Ta­pah­tui vuon­na 2011:

Me vii­me e­dus­kun­ta­vaa­lien eh­dok­kaat (13) luo­vu­tam­me vam­mais­ve­too­muk­sen e­dus­kun­ta­ryh­mil­le kes­ki­viik­ko­na 18.5.2011., klo 12:30 tie­do­tus­ti­las­sa "La­ki".

E­dus­kun­ta­vaa­li­eh­dok­kai­den kan­nan­ot­to vam­mais­ten oi­keuk­sien pa­ran­ta­mi­sek­si

Ylen puolueettomuus ja” housut kintuissa” olevat haastateltavat?

Kuten US uutisessaan tänään kertoo, sanoudun irti Tom Packalenin eilisistä lausunnoista Ajankohtaisessa kakkosessa koskien Yk:n vammaisten oikeuksien sopimusta. Sopimus todella on merkittävä eikä sen vaikutuksia voi kiistää. Aivan kuten Sami Helle toteaa: ” Eipäs ruveta vähättelemään.” Ja Perussuomalaisten virallinen kanta ei ole vähätellä sen enempää kyseistä sopimusta kun vammaispolitiikan tärkeyttäkään.

KeMuT

Olimme tänään perheen kanssa KeMut – Kehitysvammaisten muusikoiden ja taiteilijoiden tapahtumassa Finlandia-talolla.

6955 päivää

Tänään olen ollut 6955 päivää vaikeavammaisen tyttäreni omaishoitajana ja tässä tärkeimmässä luottamustehtävässä, joka minulle on suotu. Olla siis äiti ja omaishoitaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä