MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Lastensairaala

Auvisen haaste

Timo Auvinen on Vantaalainen kaupunginvaltuutettu (Ps sit.), joka on sitoutunut lahjoittamaan vähintään 20 000 euroa uuden lastensairaalan rakentamiseen. Summa kertyy hänen saamistaan kokouspalkkioista nykyiseltä neljän vuoden valtuustokaudelta (2013–2016). Aika huikea summa.

Auvinen on haastanut kaikki kansanedustajaehdokkaat mukaan lahjoittamaan 100 euroa uudelle lastensairaalalle. Olen ottanut haasteen vastaan ja toivon mahdollisimman monen lahjoittavan tuon summan.

http://www.liveaid.fi/#!story=47

76 lastensairaalaa

On ollut paljon puhetta lastensairaalalle lahjoitettavista varoista.

Jos meillä olisi oma valuutta eikä meidän tarvitsisi maksaa EU-jäsenyydestä olisimme niistä säästyneillä varoilla saaneet 76 lastensairaalaa jos oletetaan lastensairaalan maksavan 160 miljoonaa euroa.

Joka vuosi vuodesta 1990 lähtien olisimme voineet rakentaa keskimäärin 19 lastensairaalaa pelkillä korkokuluilla. Joka vuosi vuodesta 1995 lähtien olisimme EU:n jäsenmaksuilla saaneet keskimäärin kolme lastensairaalaa.

Ice Bucket -haaste tulisi pitää ALS-taudin parissa

Ilta-Sanomat päätti ottaa osaa ns. Ice Bucket -haasteeseen eli IS:n toimittaja kaatoi niskaansa jääkylmää vettä. Maailmalla suosittu some-tempaus tehdään hyväntekeväisyyden nimissä: sillä pyritään keräämään lahjoituksia ALS-taudin tutkimusta varten. IS päätti kuitenkin, että suomalaisia ei ALS kiinnosta, vaan haastaa meidät jäävesi -haasteeseen lastensairaalan hyväksi. Se ei mielestäni ole oikein. 

Lastensairaalan keräyksellä laaja tuki

Lastensairaalan keräys on herättänyt julkisuudessa runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Kritisoijat kokevat varsin perustellusti sen, että sairaalainvestointi kuuluisi rahoittaa julkisin verorahoin ja tarvittavin lainajärjestelyin. Samalla koetaan, että hyväntekeväisyyskeräyksenä toteutettava rahoitusosuus on täysin turha ja jopa jossain määrin vastenmielinen ilmiö, jolla pyritään pönkittämään omaa julkisuuskuvaa. Osa taas kokee asian täysin päinvastoin.

Miten yksityinen on voinut saada pauloihinsa koko Suomen?

En käsitä. Koko Suomi kerää rahaa yksityiselle.

Jos nyt perustaisin säätiön, jonka tarkoitus on kansalaisten rahoilla rakentaa ja sitten omistaa lasten reumasairaala, olisin melko onnekas. Ja kaikki lahjoittaisivat sinne rahaa.

Itse lahjoittaisin säätiölle alkupääomaa esim. 50.000. Loput maksaa kansa. Säätiö rakentaa näillä rahoilla lasten reumasairaalan. Säätiön ainoana työntekijänä nostaisin sieltä vuosittain esim. 120.000.

Lastensairaalakeräyksellä voi olla arvaamattomat vaikutukset

Pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon kuulunut periaate, jonka mukaan perusterveydenhuolto rahoitetaan verovaroilla.

Rakennetaanko verovaroilla lastensairaala vai Guggenheim?

Sekä maalais- että kaupunkilaisjärjellä otsikon kysymystä tarvitsee miettiä alle sekunti. Maamme eduskuntapuolueet "huippupoliitikkoineen" ja heidän johtamansa miljardien eurojen virkakoneisto on kuitenkin päätynyt tilanteeseen, missä lastensairaalaa varten kerätään ihmisiltä lahjoituksia kyynel silmässä samalla kun Guggenheimin museon tuleva rakentaminen verorahoilla etenee monen huippupoliitikon tuella. Eikä kyse ole siitä, että Guggenheim olisi paljon halvempi.

Naisista ja maanpuolustuksesta

 

 

Suomi on ostamassa Hollannista 200 miljoonalla (200 000 000) eurolla vanhoja Leopard 2A6 panssarivaunuja, joita Hollanti ei enää tarvitse. Asemyyjät osaavat ammattinsa. Varmasti.Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, Jussi Niinistö kirjoitti hankinnasta blogin:

Guggenheim ja kruununperillisten sairastupa lapsille

Sylettää.

Mikä ihme siinä on ettei avoimuuden ja rehellisyyden tärkeyttä ole ymmärretty ?

Guggenheimin arstehtoriaalinen kilpailu & meidän rakkaat lapset.

Kummatkin halutaan lunastaa jonkin asteisella kusetuksella. Ei näin!

Toista rakastan ja toista haluaa vaan klassinen eliitti sekä taivaanrannan maalarit. Suhmuroinnin eliitti kummassakin mukana rattaita voitelemassa.

 

1. Guggenheim

(suomalaisen itsetunnon testosteroni,hemohes ja veritankkaus)

Uutisointi aikajärjestyksessä asian tiimoilta karkeasti näin:

Kymmenen kysymystä uudesta lastensairaalasta

Olen seurannut keskustelua HUS:n uuden lastensairaalan liepeiltä kiinnostuneena. En näe itse järin suurta ongelmaa siinä, että rakentajana sekä omistajana on yksityinen säätiö. HUS:lta voi hyvinkin olla järkevää saada lastensairaala 40 miljoonan euron lahjoitusinvestoinnilla sen sijaan, että omaa rahaa tulisi sijoittaa 160 miljonaa.

Mutta muuten taustalla olevassa säätiön hallintomallissa on muutamia kysymyksiä, joista olisi hyvä saada selvää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä