MariPSRantanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikokset

Rikoskierre katkaistava nopeasti

Mietitäänpä nuoria, jotka kaveriporukalla kanssa käyttävät päihteitä ja tekevät rikoksia. Porukassa tyhmyys tiivistyy, sopii erityisen hyvin näihin tapauksiin. Suomessa oikeuskäytäntö on aivan liian hidas. Varsinkin nuorten kohdalla pitäisi rikosten tekeminen pystyä katkaisemaan jo heti ensimmäisen rikoksen jälkeen. Käräjät saattavat olla 1-2 vuoden päästä tekohetkestä. Nuori saa yleensä ensin sakkoa, tämän jälkeen ehdonalaista, sitten mahdollisesti yhdyskuntapalvelua ja vasta sen jälkeen tulee linnaan lähtö tai harkitaan nilkkapannan käyttöä.

Salaisuudet esille

Iltalehti oli selvittänyt kansanedustajaehdokkaiden tuomiot kahdeksalta vuodelta. Osa hyvinkin lieviä tuomioita, mutta löytyy myös vakavia tapauksia. Olen monet kerrat miettinytkin, että lainsäätäjissä on ihan varmasti ollut mukana rikollisia, koska monet lakipykälät suojelevat rikollisia. Lainsäädännöllä hankaloitetaan esim. poliisien toimintaa. Puolueemme on vaatimassa 1000 poliisia lisää. Tarvitaanko tutkinnan puolelle perinteisen poliisikoulun käyneitä? Tutkijoiksi tähtääville voitaisiin järjestää oma koulutus, jonne ei olisi esim.

Seksuaalirikoksista ja rangaistuksista - synkkiä ajatuksia synkästä aiheesta

Eilisen iltalenkin aikana ympäröivä pimeys tuntui erityisen sopivalta mielessä pyöriviin ajatuksiin. Kyseessä oli tietysti julkisuuteen tullut pedofiiliringin toiminta, jossa yli kymmenen vuoden ajan oli käytetty hyväksi nuoria poikia ja teot oli kuvattu ja levitetty eteenpäin.

Rangaistusten alarajaa on korotettava törkeissä rikoksissa!

Olemme saaneet viimepäivinä lukea kun törkeisiin raiskauksiin ja lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin syyllistyneet rikolliset ovat selvinneet pelkillä sakoilla, yhdyskuntapalvelulla sekä ehdollisilla vankeusrangaistuksilta ja nämä yhteiskunnalle vaaralliset rikolliset on laskettu takaisin kansalaisten joukkoon etsimään uusia uhreja ja aihettamaan turvattomuuden tunnetta.

Törkeiden rikosten alarajaa nykyisestä 2-vuodesta on nostettava 4-vuoteen niin pystymme varmistamaan, että rikolliset saavat asianmukaiset tuomiot.

Naisten ja lasten turvallisuus - Nämä eivät kiihota

Pahoittelen hymyilevää profiilikuvaani, jota en kuitenkaan vaihda yhden tekstin vuoksi vaikka aihe on vakava ja hyvin surullinen. Heti alkuun kysyn kuitenkin moniko näistä rikoksista olisi jäänyt tekemättä, jos rangaistukset olisivat kovempia.

Rangaistukset kovemmiksi

Rangaistusasteikkoa rikoslainsäädännössä täytyy koventaa kautta linjan. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) esiin nostamat kiristykset vakavien rikosten seuraamuksista pitää saada lainsäädäntöön kiireellisesti. Esimerkiksi vankeuden pituuden sitominen henkirikosten määrään on täysin perusteltu muutosesitys.

Case Oulu: Ratkaisuja, ei politikointia

Oulussa ja nyt myös Helsingissä paljastuneiden järkyttävien alaikäisiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen keskustelu käy kuumana. Kysytään, miksi näin kävi ja mitä pitäisi tehdä, ettei näitä tekoja nähtäisi jatkossa lisää. Suomalaisten tunteet vaihtelevat järkytyksestä ahdistukseen, suruun, pelkoon ja vihaan tekijöitä kohtaan.

Puolueilta odotetaan yhteistyötä seksuaalirikosten kitkemiseksi

Paljon puhuttaneet seksuaalirikosepäilyt Oulussa ja Helsingissä ovat oikeutetusti nostattaneet voimakkaita tunteita varmasti meistä jokaisessa. Nämä vastenmieliset tapahtumat ovat yksiselitteisesti tuomittavia. Syylliset on pantava vastuuseen. Jokaiselle lapselle ja nuorelle kuuluu oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Sotilaat kuriin

Kantahenkilökuntaan kuuluva maamme armeijan henkilöstö varastaa ja rötöstelee. Viimeksi oli tuomiolla upseeri joka oli varastanut 13,5 kiloa sotilastarvikkeita, räjähdettä ja ammuksia. Tuomio puolitoista vuotta ehdollista, jota ei voi pitää ainakaan liian kovana rangaistuksena. Käytännössä se on vain varoitus.

Israelista lahjonnasta ja muista rikoksista tuomitut ja epäillyt johtajat

Ezer Weizman, Israelin 7. presidentti erosi virastaan sen jälkeen kun Israelin valtakunnansyyttäjät julkaisivat raportin siitä, että hän oli vastaanottanut enemmän 300 000 dollarilla rahalahjoja kahdelta liikemieheltä toimiessaan Israelin parlamentin jäsenenä eikä hän ollut ilmoittanut saamistaan rahalahjoituksista asianmukaisesti viranomaisille. (Tosin Guardian lehti sanoo, ettei Heizman koskaan kieltänyt saaneensa Saroussilta lahjoja, mutta koska hän piti niitä henkilökohtaisina lahjoina ei niistä tarvinnut ilmoittaa).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä